Thursday, April 16

shrooms

kalorama park, dandenong ranges.
.
dandelions + mushrooms + birds + (not so sunny) sky + gumtree forest. whats missing are wild berries (not yet in season, i think) and fairies, prancing and dancing in the meadows. tapi kalau ada fairies,.. saya pun lari! (- -_)'
.
p/s : sekarang rasa nak makan gulai cilipadi cendawan kukur + pucuk ubi.sigh~~

12 comments:

z a t i said...

wow, dandelion dan final yer.

ahaks.

aqmal said...

yerp. sape tah sketch banyak2 gumpalan rambang tuh. cecececehh.

z a t i said...

puteri kuda laut.

*dushh* lempang

aqmal said...

ahh!!

*mengelak dgn rambut melirik manja*

kayla said...

qmal, how do u make the pics mcm nampak mcm suasana dark and sejuk2 ek? u edit or from the camera's setting? meh citer sket kak akak meh.

aqmal said...

meh sini akak nak cerita sikit rahsia kulit bergetah. *kofff*

cuaca sebenar ketika itu memang mendung dan sejuk. rahsia kejelitaan saya ialah mengawal kadar cahaya yang jatuh ke permukaan kulit, atau dlm ertikata lain mengawal exposure cahaya secara manual, ataupun automatis dari setting kamera. editasi minima di photoshop hanya utk menambah keremajaan. ya. begitulah rasanya.

hazimah said...

byk nyer jenis shroom.
jeles lagi.
aih.

aqmal said...

ha dah kembali ke alam siber pun kamu. *hulur sup cendawan panas*

kekwa jelita said...

mana cendawan ketawa?

satu lagi, senarai cendawan tersebut adalah jenis halal dimakan atau jenis untuk memperaga diri aje?
sekian terima kasih.

aqmal said...

laughing mushroom tak dijumpai. mungkin perlu mengembara jauh ke tengah hutan. yg ada nih tumbuh meliar kat kwsn tuh. jenuh jugakla nk mencarik psl kene tunduk meneliti di celah2 rumput sambil berjaga2 supaya tak terpijak. aku rasa ianya tidak boleh dimakan. tak terlintas pulak nak petik satu dan jadi manusia eksperimen.

NuR kHaiRunNiSa said...

k.qemal ade camera slr eh?

aqmal said...

nggak ada. ini guna kamera kompak biasa-biasa aja :)