Tuesday, February 19

fried to golden perfection?


hello guys, greetings.hav u had ur lunch? im having sandwich today. really dnt know what to eat.
so i just went downstairs n grab a sandwich at subway. spicy italian.honey oat bread, pepperoni n salami, lettuce, bell peppers, cucumber, cheese n some sauce n mayo. no olives plz.
ok ok enough wif d sandwich story, im bringing you guys the karipap story!
ehehehe. karipap a.k.a curry puff, a traditional delicacy from italy. nah, im just bluffing.
i think most of you do lovvve karipap.especially hot ones.choose any filling you like; sardines, meat, chicken, potatoes, and some even like egg currypuffs. (i wonder how they taste!)
my favourite currypuff is those made by my youngest auntie.meat currypuffs.wif pieces of meat between the spicy-curry-flavoured potato fillings.and the crust.ummmm.yummy.crispy yet soft inside.theres also a makcik at my neighbourhood selling good currypuffs.3 pieces for rm1.cheap huh? no wonder everybody loves them.
if you are one of the currypuff lover, i hope you like these currypuff plushies too! they are made from shades of brown felt, hand stiched, stuffed with polyester fillings (i wish i could put real potatoes inside). and d most fun part is, even the frills are stuffed! ehehe. gives you a more realistic feeling, rite?
there are 4 colours to choose from, i mean, 4 currypuffs to choose from; karipap mentah, separuh masak, terlebih masak & karipap yg tak dapat diselamatkan lagi (hangus dah).ehehehehehe.enjoy!



10 comments:

PertMuffin said...

3pcs = RM1 ??
serious shit expensive!
pakcik kat depan rumah aku jual 5 bijik singgit!

btw..

nice karipaps..! i like!!

zati said...

karipap haram IKEA *komen tak berkaitan*

wednesdayisdead said...

KECIK NYEE..kenyang ke makan ni..
nampak mcm ade perisa cokelat dan vanilla.

karipap IKEA haram (ikut zati)

aqmal said...

ha la kakwe, rm3 singgit.ini keyhell, hokkey??

sdap ke karipah (sbnarnye nk kata karipap) hikeyya?
tak penah terai.hr tuh makan mitbols yg lazatttt.lenkali kne bwk sos cili sndirik.lidah swedish aku ni tak reti nk mkn daging dgn sos manis.

huh.huh.*penat sebut sumebende dgn huruf h*

nanti aku buat karipap perisa stokin cik kamal plak.err, maksut aku perisa warna2 terang.ikhikhikhi.

Aneesah said...

Ha'ah la, 3 singgit tu biase lah for KL... Lagi mahal pun ade. ><

Anyway, haha, my first thought when I saw the pictures was that they were real karipaps, and then... "asal cam hangus gile yang tu...?" Tak pernah nampak plak karipap sehangus tu. XD Cute, though. Karipap yang masak perfectly takde ke? ;P (Ade half-cooked ngan overcooked je...)


...


Ape citer karipap IKEA ni, BTW?

PertMuffin said...

gini anisah harun,

Ekea dulu kan digembar gemburkan menggunakan sosej dan bahan2 berasas kinjir dalam masakannya... jadi secara tak langsung, karipap ekea turut tercemar kerana pengadun kulit karipap mengadun doh dengan tangan yg belum disamak kaedahnya (cakap bohong, entauku!)

koff! koff!

aqmal said...

takde karipap yg perfectly masak sbb tak reti masak.ikhkhikhi.
kau beli la yg mentah anisah, nanti leh goreng buat mkn petang.hehehehe.(Sbnarnye takde felt kaler karipap dh masak...pecah rahsie....)
kakwe! kau jgn bebuli (maksut sy buli) si anisah tuh!wooo, mentang2 la pandai buat ciskek!(takde kaitan).

mcm mane plak kalau sy nk bli kasut topshop, tp die ltak kasut tuh diantara kasut2 yg ade lining kulit kinjir?
boleh puan beri penjelasan yg tak seberapa atas permasalahan saya ini?

pagi2 dh meraban, kosser tau!

ar3p said...

nak dua..makan sini.

aqmal said...

nak ngan sos cili ke mustard ke wasabe ncik..

pEarL.BastArd said...

bungkus singgit..=P