Sunday, May 30

a little bit of that


gourami
shrimpyshrimp
si janggut. kesian die nama mcm kambing. adik die lagi kesian sbb nama die milo tapi sbnarnye kaler die mcm nestum.
buggybugbug
simpoh air blossoms

nenek yang inovatif
kekabu pods
masukkan ni dlm microwave add a tablespoon of butter and u'll get popcorns. mestila i tipu. nenek kata orang guna these seeds as fish bait. kisar and tabur. mungkinlah ada rasa mcm popcorn sebab tu ikan suka.
quackk.
half-boiled mini eggs.

rumah kampung from the back (kitchen view). this is where all the good food comes from.

model berbaju biru lagi.

mr scarecrow
p/s : a quick escape to fresh air, good food and loving nenek. bliss.

8 comments:

kayla said...

best nye kampung halaman... nampak so harmoni.... and i bet it is! emir dah mula mandi sungai belum? hihi

aqmal said...

harmoni dgn hidupan2 spt kucing udang dan itik yg bermain kejar2 sama2. mandila sungai kalau berani! nanti mama n baba join baru tau. hahhaha. my kampung takde sungai la, tali air kecik blkng rumah ade la..

Mr.F said...

tempat mcmni wujud lagi ek kat msia? owh bestnya.

aqmal said...

best kan. tp mlm2 gelap. takuttt.

hazimah said...

rindu kat nenekkkkk~~
nak balik kampung la....wiiii~~~

naseb baik toilet dah pindah masuk dlm rumah, kalau x malam2 kene pergi belakang tali air tu kalau nak melabur. pastu kejut satu rumah sbb suruh teman, x pun tahan sampai esok pagi :P

aqmal said...

pnah ke ade toilet kat luar? k qemal xingat laaa...yg pasti toilet dlm rumah pun still kne kejut org tman g toilet mlm2...huhuhuhu.

hazimah said...

mcm mana k.qemal boleh x ingat ada toilet kat luarrr??eeee.. anor xleh lupa! kat belakang dulu, masa time2 arwah moyang ada lagi (tere x ingatan saya?)
bersih ke tali air tu smpi abg shahril boleh main air dgn bahagianyer..
sejak bila nenek/pak ajak bela shrimp??
nak tny byk lagi tp kesian kat mak emir

aqmal said...

mungkin anda ada ingatan pra matang yang hebattt!! tahniah sploh markh untuk anda! tali air tu tak sebersh dulu, die lebih murky berbanding masa kenduri arwah moyang. but still ok la nk rendam2kaki bagi berkudis. hehhe. nenek tak bela udang, tu abg deli sauk kat kolam air blkng.