Saturday, October 17

bits of spring

feathery seed
clam clam clam. we had tasmanian mussels last two friday. it smelled of sea and so yummy.

'passion'ately bloomed

crumbly almond cookies. only 3/4 made it into the jar. and lasted for bout 24hours (je). sedapsedapsedap. thanx k ayu for sharing d recipe. mlm ni nak buat lagi.

projek menjahit barangan bayi juga telah bermula. kicking off with this mice (unnamed lagi, cadangan nama yg cool dan cute amat dialu-alukan. macam teddy bear nama sauron tuh. kan sgt cool *jeling zati*).
k, till later then. toodleswoodles.

6 comments:

hazimah said...

tu bunga pokok buah "pasion" ke?
buah passion tu nama melayu die pe k.kemal?

cdgn nama mice : dumbo. telinga dia beso cam gajah tuh.

z a t i said...

nak jadi bayi kau kemal boleh dpt tikus mondok versi felt. nak.....nakkk...nakkk.... *buat suara haunting*

mcm ni la kwn..bayi belum kenal kau dh kasi mcm2..aku yg dh bertahun2 ni?kau kasi ape? *sorok ular felt dn beg lukisan kaler pink fuchsia*

weh, sauron masih ada dengan aku. warna je dh berubah. geli tk?

ha ha ha

wie said...

qemal, order satu mice yg comeyl macam tuh bleh...? bley bley? uuu sooo cute... jeles!

aqmal said...

anor : passion fruit dlm bahasa melayu ialah buah markisa. dlm bahasa urdhu tak tau plak. besar kan tlinga dia. supaya nenek dpt dpt dgr cucu dengan lebih jelass. nyehhhnyehhnyehhh~~ *suara ngeri nenek kebayan*

zati : aku ingat air laut dan manusia jek yg boleh berubah *musik melankolik berkumandang*

nanti aku suh baby share2 ngan auntie2 yek. yek.

wie : heyhey ibu mengkandung! dh tau jantina bayi kamu? bila due? bleh kte buat ptandingan lumba bersalin nanti. khikhikhikhi!

PertMuffin said...

itu bunga pokok letup2..
aku selalu ambik part yang bulu2 purple tu untuk dijadikan bulu mata palsu (-_-;)
*ini sikap masa zaman kanak2 dulu- sekarang tak lagi ya*


saya cadangkan nama mice itu ialah LUKI (singkatan LUKI-mia : sbb dia kurus macam pesakit leukimia. koff!)

sekian.

aqmal said...

kak hawa...! sampai hati kau panggil tikus tuh pesakit lukimia...wuwuwuwuwuwuwu~~~ *nangis sbil bwk lari rayyan*

itu pokok markisa kat blakang dapur. buah leletup mmg sama spesies ngan markisa kan. yg gmbr tu adalah bunga sulungnya. malangnya ia tak didebungakan lalu telah gugur menjadi teratai layu di tasik madu lebah pokok tualang.